AMSTERDAM - Frans Bauer heeft voor het eerst sinds november vorig jaar weer opgetreden. De volkszanger bracht twee nummers uit zijn oeuvre ten gehore tijdens een uitzending van het tv-programma Dancing with the Stars op RTL 4.


Foto: Marc Koot | 'Het voelt echt fantastisch om hier weer te staan'

De zanger moest vorig jaar vijftien concerten verplaatsen vanwege een poliep op zijn stembanden. Van de doktoren moest Bauer hierna verplicht rust nemen.

Lullen

"Ik mocht helemaal niks, ook niet praten. Ik heb veel geleerd van de stilte, maar ik moet zeggen: ik ben blij dat ik weer mag lullen", aldus de zichtbaar opgeluchte entertainer in een vraaggesprek met Ron Brandsteder.

"Het voelt echt fantastisch om hier weer te staan. Ik heb er echt maandenlang naar uitgekeken. De laatste keer dat ik van het podium kwam klonk ik als Joe Cocker."

Huwelijk

Bauer, die afgelopen week zijn vriendin Mariska ten huwelijk vroeg, vertelde in de uitzending hoe het aanzoek is gegaan.

"Ik kwam van de dokter en had de ring al een maandje of zes in de kofferbak liggen. Mariska vroeg mij hoe het was gegaan. Ik zei dat ik weer alles mocht zeggen van de dokter en toen vroeg ik haar ten huwelijk."

De uitzending van Dancing with the Stars is ook op internet te bekijken. Op 10 april heeft Bauer zijn volgende optreden op tv. Dan is de zanger te gast bij Pauw & Witteman.