AMSTERDAM - Britney Spears is door haar landgenoten verkozen tot de domste Amerikaan van het jaar. Ze kreeg de meeste stemmen bij de jaarlijkse 1-aprilverkiezing van onderzoeksbureau Opinion Research.

Bekijk video

Ze stootte Michael Jackson van de eerste plaats, die de lijst de afgelopen vier jaar aanvoerde. Dat meldt de Australische krant The Sunday Telegraph.

Het onderzoeksbureau geeft als redenen voor de domheid van Britney onder meer het besluit haar hoofd kaal te scheren en de roekeloosheid waarmee ze met haar kinderen omgaat.

Het lijkt inmiddels beter te gaan met de ontspoorde popprinses. Dit weekeinde woonde ze een wedstrijd bij van de Los Angeles Lakers.

Ze droeg een blonde pruik en een strooien hoed en ze leek zich te vermaken tijdens de basketbalwedstrijd.

Paris Hilton heeft de tweede plaats in de dwazen-toptien bemachtigd. Ze verdiende deze hoge notering doordat ze werd gearresteerd wegens rijden onder invloed.

Bovendien zorgde ze ervoor dat haar dagboeken en andere persoonlijke bezittingen in de openbaar werden doordat ze de huur van een opslagruimte niet betaalde.

De feestbeesten worden op de lijst gevolgd door Michael Jackson (3), president George Bush (4), vice-president Dick Cheney (6) en acteur Mel Gibson (7).