AMSTERDAM - Justin Timberlake heeft de Kids' Choice Awards die hij zaterdag presenteerde veranderd in een slijmerige aangelegenheid.

Elk jaar worden volgens traditie de winnaars onder groen slijm bedolven, maar dit jaar kregen talrijke Hollywoodsterren en het publiek de volle laag.

De zanger zelf bleef evenmin buiten schot, nadat hij de show had geopend met deze woorden: "Ik ben te beroemd om besmeurd te worden."

Nickelodeon

De Kids' Choice Awards worden door kinderzender Nickelodeon georganiseerd. Ruim veertig miljoen kinderen brachten online hun stem uit op hun favorieten uit showbizz.

Ben Stiller kreeg de grootste eer toebedeeld. Hij kreeg de 'Wannabe Award', de prijs voor de ster op wie kinderen het liefst willen lijken.

De 13-jarige Dakota Fanning kreeg een award voor de beste vrouwelijke filmster. Adam Sandler werd verkozen tot beste mannelijke filmster. In zijn speech bedankte hij de uitvinder van chips en het hoofdkussen.

Winnaars

Andere winnaars waren Black Eyed Peas (beste band), Justin Timberlake (beste zanger) en Beyoncé (beste zangeres).

De avond werd afgesloten door Timberlake en acteur Vince Vaughn, die weer onder een dikke laag slijm werden bedolven. Toen het publiek uitzinnig applaudisseerde, pakten de twee allebei een brandslang en spoten ze het publiek nat.

Onder de slachtoffers bevonden zich Nicole Kidman, Steven Spielberg en Queen Latifah.