UITGEEST - De Nederlandse popgroep K-otic heeft zondag haar laatste optreden gegeven. In Partycentrum Bob's Saloon in Uitgeest woonden ongeveer 2200 overwegend jeugdige fans het afscheidsconcert van hun idolen bij.

De leden van K-otic gaan vanaf maandag ieder hun eigen weg. De band is twee jaar geleden voortgekomen uit het televisieprogramma Starmaker. Twaalf jongeren woonden hiervoor bij elkaar in het Big Brother-huis en kregen zang-, dans- en muziekles.

Na een afvalrace bleven zeven van hen over: Martijn Terporten, Stefan de Roon, Rachel Kramer, Bouchra Tjon Pong Fong, Bart Voncken, Anna Speller en Sita Vermeulen. Samen vormden zij de band K-otic.

De eerste single van de Starmakergroep, 'Damn, I think I love you', werd een nummer 1-hit. Ook de daaropvolgende singles, 'I was made to love you' en 'I can't explain', scoorden goed. Eind 2001 verliet Sita Vermeulen de band om een solocarrière te beginnen. De zes overgebleven leden gingen wel door met de band.

In het afgelopen anderhalf jaar was K-otic goed voor ruim een half miljoen verkochte video's, dvd's en cd's in Nederland. De cd 'Bulletproof' behaalde een eerste plaats in de Album Charts, 'Indestructible' werd tweede plaats.

Hoewel de bandleden van K-otic uit elkaar gaan, zeggen ze zeker in de toekomst nog wat van zich te laten horen. Zo gaat Martijn Terporten zich toespitsen op het maken van rockmuziek en hoopt Bouchra Tjon Pong Fong zich te kunnen oriënteren op andere dingen, zoals film en tv.