AMSTERDAM - Snoop Dogg is betrokken geraakt bij een aanrijding in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bevestigd. De Amerikaanse rapper is momenteel in Nederland. Hij gaf zondag een optreden in de Heineken Music Hall met zijn collega-rapper Diddy.

Bekijk video

Een fietsende vrouw werd dinsdag geraakt door de deur van de taxi waarin Snoop en zijn gevolg zich door de hoofdstad bewogen. Een bewaker van de rapper deed de deur open zonder uit te kijken en raakte daarmee de vrouw.

Bodyguard

Het televisieprogramma RTL Boulevard toonde dinsdag foto's waarop te zien was hoe de bodyguard vervolgens de vrouw molesteerde toen ze de politie wilde bellen. De politie arriveerde uiteindelijk toch en nam de bodyguard mee voor verhoor. De politie bevestigt dat de bewaker is meegenomen naar het bureau. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Opstootje

Snoop besloot na het optreden zondag nog een paar dagen in Amsterdam te blijven omdat hem de toegang tot Groot-Brittannië is geweigerd waar hij met Diddy vijf concerten zou geven.

Hij mag het land niet in omdat hij vorig jaar voor een opstootje zorgde op het Londense vliegveld Heathrow. Nu hij toch nog in Amsterdam is, heeft de rapper besloten om donderdag nog een onverwacht optreden te geven in de Melkweg in de hoofdstad.