HILVERSUM - Rene Froger krijgt De Edison Oeuvreprijs Nationaal 2003. De zanger is volgens de Edison Stichting een voorbeeld voor andere artiesten.

Froger krijgt de onderscheiding ook wegens de bijdrage die hij heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse muziekindustrie. Dat meldt de Edison Stichting zaterdag.

De Edison Music Awards worden op 6 maart 2003 uitgereikt in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Rene Froger geeft dan ook een optreden. De televisiezender SBS6 zendt de uitreiking van de prijzen rechtstreeks uit.

De muziekprijzen zijn een initiatief van de Nederlandse muziekindustrie. De Edisons worden sinds 1960 uitgereikt. Eerder werd al bekend dat Anouk is genomineerd voor een Edison in de categorie Zangeres nationaal. Ook Edsilia Rombley en Sita maken een kans. Bij de mannen zijn de kandidaten Andre Hazes, Herman van Veen en Marco Borsato.

In de categorie Zangeres internationaal zijn genomineerd Norah Jones, Shakira en Sophie Ellis Bextor, op de Edison voor de Zanger internationaal maken kans Bruce Springsteen, Robbie Williams en Solomon Burke.

Acda & de Munnik zijn in de race om de Edison voor 'Groep nationaal', net als Blöf en Zuco 103. Coldplay, U2 en Venice strijden om de Edison in de categorie Groep internationaal.