AMSTERDAM - Het Britse koningshuis ontkent in een officiële verklaring dat prins Harry op de vuist is gegaan met een fotograaf.

Diverse Britse zondagskranten laten foto's zien van de jongste zoon van prins Charles in de trendy nachtclub Boujis in Londen. Daar zou hij een paparazzo zijn aangevlogen.

Mishandeling

Op de foto's is te zien dat de 22-jarige prins struikelt en overeind wordt geholpen. Op een andere foto staat Harry achter fotograaf Nirach Tanner, die hem in de tabloid News of the World beschuldigt van een poging tot mishandeling.

"Harry schreeuwde tegen me en toen pakte hij me vast en probeerde hij me omver te gooien", zegt de paparazzo. "Hij had zijn handen om mijn nek en middel."

Intiem

Volgens de Britse krant was Harry in de club met zijn goede vriendin Natalie Pinkham (29), terwijl zijn vriendin Chelsy Davy in het buitenland verblijft. Aanwezigen in Boujis verklaren dat de twee erg intiem waren.

"Ze dansten alsof ze in een hiphopclip zaten", vertelt een bezoeker. Naar verluidt probeerden bodyguards de twee, die wodka en Red Bull dronken, af te schermen van nieuwsgierige stappers.

Prins Harry wordt, net als zijn één jaar oudere broer William, vaak gevolgd door fotografen als hij Londense nachtclubs bezoekt. Zijn moeder, prinses Diana, verongelukte in 1997 in een tunnel in Parijs toen haar chauffeur paparazzi probeerde af te schudden.