AMSTERDAM - Eminem sleept zijn ex-vrouw, Kim Mathers, voor de rechter. De rapper is de publieke beledigingen van zijn voormalige jeugdliefde spuugzat.

Kim heeft in meerdere radio- en televisie-interviews ongezouten kritiek geuit op haar ex-man. Eminem wil dat ze hiermee stopt omdat het een negatieve invloed zou hebben op hun 11-jarige dochter Hailie.

Vorige maand beschreef Kim in een radio-interview haar ex als een ontrouwe, liefdeloze man van wie ze walgt. Ook maakte ze grappen over de grootte van zijn geslachtorgaan. Ze zei dat ze het interview gaf uit wraak op de rapper.

Teksten

De 34-jarige artiest gebruikt vaak gemene teksten over Kim in zijn nummers. In het nummer '97 Bonnie and Clyde' beschrijft Eminem de fictieve moord op zijn ex.

Het stel kreeg in 1996 een dochter en ze trouwden in 1999. Na twee jaar strandde het huwelijk, maar vorig jaar trouwde Eminem, wiens echt naam Marshall Mathers is, opnieuw met Kim.

Gescheiden

Amper drie maanden na de ceremonie gaf het stel er definitief de brui aan. In december zijn ze officieel gescheiden. Kim heeft naast Hailie nog twee kinderen.

Ze heeft een geadopteerde dochter, Alaina en in 2002 kreeg ze een meisje, Whitney, van een andere man na haar eerste scheiding van Eminem.