AMSTERDAM - Het is definitief. Wat eerst nog een beetje lacherig werd afgedaan als eengerucht dat te mooi was om waar te zijn, is nu bevestigd: John Travolta enOlivia Newton-John spelen de hoofdrollen in Grease 3. Het zag er nog evendonker uit voor de productie toen een van de eisen van Newton-John niet werdingewilligd.

Ze had graag haar eigen dochter gezien als de tienerdochter vanhaar karakter in de film, maar voor die rol is nu definitief Kylie Minoguevastgelegd. Alhoewel Minogue de dertig is gepasseerd, ziet ze er volgens deproducers van de film jong genoeg uit om voor de dochter van Travolta enNewton-John door te kunnen gaan.

In Grease 3 keren we weer terug naar Rydell High, 20 jaar later, waar een schoolreunie de T-Birds en de Pink Ladies opnieuw samenbrengt. John en Olivia spelen weer Danny en Sandy, gelukkig getrouwd en de ouders van een 18-jaar oude dochter, gespeeld door Kylie.

Fans van Grease reageerden enthousiast op deaankondiging. Lea Van Ham (38 en lid van de Grease-fanclub) vertolkt hungevoelens: 'Dat er een derde Grease-film komt is al mooi maar dat de beidehoofdrolspelers terugkeren, is helemaal fantastisch! Misschien moet erbinnenkort maar weer een singalong georganiseerd worden om alvast in destemming te komen!'