AMSTERDAM - Het kort geding van Edwin de Roy van Zuydewijn tegen zijn ex-vrouw Margarita de Bourbon de Parme is van de baan.

Volgens eigen zeggen heeft De Roy deze week een bericht gekregen van de advocate van zijn voormalige echtgenote, waarin zij het beslag op zijn spullen opheft. Daarom was het hem met zijn kort geding nou juist te doen.

De Roy kondigde vorige week in het televisieprogramma Eén Vandaag aan dat hij zijn ex voor de rechter zou slepen. De twee bewoonden ooit een kasteel in Frankrijk. "Dat moest ik conform de Franse wet leeghalen", aldus De Roy dinsdagavond.

Verhuisbedrijf

De persoonlijke bezittingen van De Roy van Zuydewijn liggen sindsdien opgeslagen bij een verhuisbedrijf in Soest. Het beslag zou erop zijn gelegd omdat de transport- en opslagkosten nooit zouden zijn betaald. Volgens De Roy heeft hij echter al meer dan een jaar geleden het vereiste bedrag geboden.

Boek

"Mijn hele hebben en houden zit in de boedel, van schilderijen tot onderbroeken tot archieven, noem maar op. Die archieven heb ik nodig voor onder meer de publicatie van mijn boek." De Roy betwijfelt echter of hij ze nog terug vindt, maar ziet het intrekken van het beslag wel als een 'knieval'.