AMSTERDAM - Angelina Jolie heeft in het geheim een huwelijk voorbereid met liefje Brad Pitt. Dat heeft een vriend van het stel onthuld aan het Amerikaanse blad Life and Style.

De droomlocatie voor de plechtigheid zou een hagelwit strand op de Bahama's zijn. Daar werd eerder dit jaar de as van Jolie's overleden moeder uitgestrooid. Marcheline Bertrand overleed in januari aan de gevolgen van kanker. "Op die manier is haar moeder toch een beetje bij haar", zegt de vriend.

Woordvoerders van Pitt ontkennen het heuglijke nieuws tegenover Life and Style, maar volgens de vriend zijn de voorbereidingen in volle gang. "Angelina is door het dolle heen en driftig in de weer met de plannen voor de bruiloft. Zij en Brad zijn smoorverliefd."

Telefoontjes

De donkergelokte Jolie zou al verschillende telefoontjes hebben gepleegd met het aangiftekantoor op het zonnige eiland, om zich ervan te verzekeren dat de heimelijke huwelijksvoltrekking op rolletjes verloopt.

Als de geruchten over de aanstaande echtverbintenis kloppen is het de derde keer dat de 31-jarige actrice in het huwelijkbootje stapt. Zij was eerder getrouwd met de acteurs Jonny Lee Miller en Billy Bob Thornton. Voor de 43-jarige Pitt zou het de tweede keer zijn dat hij zijn jawoord geeft. Eerder deed hij dat aan actrice Jennifer Aniston.

Pitt en Jolie ontmoetten elkaar op de set van de film 'Mr and Mrs Smith' (2005) en hebben samen vier kinderen, van wie drie zijn geadopteerd. Jolie is momenteel in Vietnam om het nieuwste gezinslid, Pax Thien (3), op te halen.