AMSTERDAM - Jan Smit is verrast door het talent van zijn zusje Monique. Dat schrijft de volkszanger op zijn website. De 17-jarige Monique doet mee aan het Tien-programma 'Just the two of us', waarin bekende Nederlanders een duo vormen met een artiest.

Bekijk video

Met haar zangpartner Xander de Buisonjé behoort Monique na de eerste twee afleveringen tot de favorieten.

Jan is vooral verrast over de flair waarmee zijn zus, met wie hij vorig jaar het nummer 'Kerst voor iedereen' opnam, op het podium staat. "Dat ze kon zingen wist ik al, maar het gemak waarmee ze het weet over te brengen op het publiek en in de camera is voor mij een nieuw fenomeen." Monique heeft niet alleen haar grote broer verrast. "Ze verbaasde onze hele omgeving met haar uitstraling en geluid", vertelt de Volendamse zanger.

Repeteren

Als het aan Jan ligt, gaat zijn zusje het programma ook winnen. "Twee Smitjes op de bühne zou natuurlijk wel erg leuk zijn." Hij bemoeit zich dan ook intensief met de voorbereidingen van Monique. "Voor de volgende show zijn we zijn al weer druk aan het repeteren. Al moet ik er 's nachts voor mijn bed uit, aan mij zal het niet liggen."