AMSTERDAM - De deelname van Heather Mills aan de Amerikaanse versie van het programma Dancing with the Stars is geen publiciteitsstunt.

Dat zei de 39-jarige blondine in de televisieshow Access Hollywood. Ze doet mee aan de danswedstrijd om haar verdiensten vervolgens aan het goede doel te doneren.

Mills is de eerste deelneemster met een handicap. Het voormalige model verloor in 1993 bij een motorongeluk een gedeelte van haar linkerbeen. Op internet loopt een weddenschap of haar prothese er wel of niet afvliegt tijdens het dansspektakel. Gokkers kunnen daarop inzetten. "Ik weet zeker dat dat niet gebeurt. En als het wel gebeurt, dan heb ik een extra been bij me."

Opbrengst

De toekomstige ex-vrouw van Paul McCartney is van plan de opbrengst te doneren aan Viva!, een organisatie die vecht tegen de bio-industrie.

Het vierde seizoen van de show is vanaf maandag in de Verenigde Staten te zien op de zender ABC. Andere deelnemers zijn onder anderen Beverly Hills-ster Ian Ziering en N'Sync-zanger Joey Fatone.