AMSTERDAM - Acteur Lane Garrison erkent dat hij in december verantwoordelijk is geweest voor een dodelijk ongeluk. Dat vertelt zijn advocaat Harald Braun in het Amerikaanse tijdschrift People.

Garrison, bekend als Tweener uit de serie Prison Break, is vorige week aangeklaagd voor doodslag en rijden onder invloed.

De acteur reed op 2 december in Los Angeles met zijn auto tegen een boom. Een 17-jarige jongen die bij hem in de auto zat, kwam om het leven. Twee 15-jarige meisjes, die eveneens meereden, raakten gewond. Volgens de politie had Garrison op de avond van het ongeluk te veel gedronken en cocaïne gebruikt.

Straf

Braun vertelt dat zijn cliënt van plan is op meerdere punten schuld te bekennen. "Lane neemt de verantwoordelijkheid op zich. Hij zal de straf accepteren die door de rechter bepaald wordt." De 26-jarige acteur hangt een gevangenisstraf van maximaal zes jaar en acht maanden boven het hoofd.

Schuldgevoel

Garrison vertelt in People dat hij nog steeds worstelt met wat er gebeurd is. "Ik realiseer me dat ik mijn leven lang niet van dit schuldgevoel af zal komen", verklaart hij. "Ik bid elke dag voor de getroffen families."