AMSTERDAM - Michael Lohan, de vader van Lindsay Lohan, is weer op vrije voeten. Lohan zat vast voor een aantal incidenten, waaronder mishandeling en rijden onder invloed.

In totaal heeft Lohan twee jaar vastgezeten in een gevangenis in New York. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Volgens producer Brett Hudson, die een goede vriend is van de voormalige producer, acteur en beurshandelaar, is Lohan een ander mens geworden. "Michael is zo veranderd, hij gaf een prostituee onlangs zomaar honderd dollar, niet voor seks maar om haar te overtuigen te stoppen met het vak", zegt hij in het tijdschrift Celebrity.

Fouten

Verder vertelt Hudson dat Lohan zijn fouten uit het verleden goed wil maken, in het bijzonder die met zijn dochter Lindsay. De twee hebben geen contact meer, maar wat er precies is voorgevallen tussen hen is niet bekend.

Lohan heeft zijn tijd in de gevangenis gebruikt om zichzelf te ontwikkelen. "Hij is erg creatief geworden, je kunt zien aan wie Lindsay haar talent te danken heeft", zegt Hudson.

Eiland

Volgens de producer heeft Lohan een aantal formats voor televisieprogramma's bedacht, waaronder een televisieprogramma met Lindsay, Jessica Simpson, Paris Hilton en alle vaders van de dames op een verlaten eiland. Of Lindsay een boodschap heeft aan de plannen van haar vader is niet bekend.

Brieven

Gedurende zijn gevangenschap schreef Lohan regelmatig brieven naar Lindsay, die bekende tijdschriften publiceerden. In de eerste brief waarschuwde hij de 20-jarige actrice voor de gevolgen van haar uitgaansgedrag.

Begin dit jaar schreef hij zijn dochter weer een brief toen ze in een afkickkliniek behandeld werd voor haar alcoholverslaving. Hij schreef hoe trots hij op zijn dochter is en dat ze de controle over haar leven moest terugwinnen. Of Lohan ooit heeft gereageerd op de oproepen is niet bekend.