AMSTERDAM - Britney Spears lijdt aan de eetstoornis boulimia nervosa. Dat beweren diverse Amerikaanse en Britse media. De 25-jarige zangeres zou aan de staf van haar ontwenningskliniek hebben toegegeven dat ze zich wel eens te buiten gaat aan junkfood om het voedsel daarna uit te braken.

Een medewerker van de Promises-kliniek in Malibu vertelt aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat Spears al negen jaar onder de eetstoornis gebukt gaat. "De doktoren maken zich zorgen over haar lichamelijke conditie. Toen ze haar confronteerden met haar ongezonde manier van leven kwam de waarheid over haar eetgedrag opeens naar boven."

Spears werd ruim twee weken geleden opgenomen in een ontwenningskliniek na een paar maanden intensief feestgedrag sinds haar scheiding van Kevin Federline in november. De voormalige popprinses, die in september beviel van haar tweede zoontje Jayden James, zou te kampen hebben met een postnatale depressie.

Menselijk wrak

Volgens de medewerker van de kliniek hebben de eetstoornis, alcoholisme en cocaïnegebruik een 'menselijk wrak' van Britney Spears gemaakt. "Toen ze hier binnenkwam, was ze een trillend hoopje mens. Ze had last van spasmes en had het het ene moment heel warm en het volgende moment ijskoud."

Inmiddels zou het beter gaan met de Amerikaanse zangeres. "Haar eerste week in de kliniek was een hel, maar ze begint er langzamerhand bovenop te komen."