AMSTERDAM - Zangeres Marianne Weber doet het steeds rustiger aan. Ze treedt minder vaak op en sloeg een rol in de musical 'The Wiz' af. Wel staat ze in het muzikale toneelstuk 'Rondje Hollands', waarin ze niet alleen een deel van haar liedjes zingt, maar ook acteert.

Bekijk video

Weber vindt het heerlijk dat ze het podium eens kan delen met meerdere mensen. "Dan gaat niet alle aandacht naar mij toe", zegt ze in De Telegraaf. "De druk van al die aandacht kan ik niet meer aan."

Buurvrouw

Tien dagen per maand woont de smartlappenzangeres met haar vriendin Rita op Curaçao. "Daar ben ik geen Marianne Weber", zegt ze. "Daar ben ik een buurvrouw die ramen zeemt en ga ik naar de supermarkt. Dat doe ik in Nederland nooit." Optreden op Curaçao weigert ze. "Daar heb ik geen trek in. Ik leef daar het leven dat ik vroeger ook in Nederland had."

Toch vindt ze het in Nederland ook nog steeds prima vertoeven en staat ze nu met veel plezier op het toneel. Over haar acteerprestaties is de zangeres bescheiden. "Ik kan niet goed acteren. Ik ben dan ook blij dat ik mezelf speel in het toneelstuk."

'Rondje Hollands' is te zien in verschillende theaters in Nederland.