AMSTERDAM - Hilary Duff laat niet over zich lopen. De zingende actrice rekent op haar nieuwe album 'Dignity' af met ex-vriend Joel Madden en zijn huidige vriendin Nicole Richie. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Radar. Ze beschuldigt Richie er onder meer van alles te doen voor media-aandacht.

Duff en Madden gingen eind november uit elkaar na een relatie van tweeënhalf jaar. Een week later werd de Good Charlotte-zanger gespot met Nicole Richie. Volgens geruchten zijn zij inmiddels verloofd.

Het titelnummer 'Dignity' lijkt geschreven te zijn voor Nicole. Duff vraagt zich in het liedje af waar de waardigheid van de persoon over wie ze zingt is gebleven. "Het lijkt alsof je het verloren hebt in de heuvels van Hollywood", luidt de tekst volgens Radar. "De krant van morgen komt bijna uit, dus kus hem maar snel, de camera's flitsen al."

Truc

In het nummer 'Gypsy woman' zou Duff haar ex-vriend aanvallen omdat hij zich heeft laten verleiden. "Ze laat je geloven dat jij haar hebt veroverd, maar dat is slechts een truc", zingt ze. "Ze heeft altijd een grimas op haar gezicht, want ze heeft geen schaamte. Ze geniet van de roem en beschadigt zo haar familienaam."

Een woordvoerder van Duff bevestigt tegenover Radar dat enkele nummers op het nieuwe album over de verbroken relatie met Madden gaan. "Sommige gaan daar inderdaad over. Maar Hilary heeft dan ook een moeilijke tijd achter de rug."