Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Wendy te dun is voor haar eigen kleren, X-factor Richie Rich geen platencontract wil, Leontine Borsato een foute voetbalvrouw is, een puffende Maxima het zwaar heeft en politicus Wouter Bos wordt achtervolg door seksgeruchten. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Spillebeen

Wendy van Dijk is altijd al een slank typje geweest. Maar de laatste tijd is zij schrikbarend mager. Privé maakt zich zorgen over de stakerig dunne beentjes van de presentatrice. Ze plaatsen zelfs een foto van de Amerikaanse Nicole Richie, die er de laatste tijd uitziet als een uitgemergelde anorexia-patiënt. 'Zij lijkt een voorbeeld voor Wendy te zijn' meldt het blad. Voor V&D ontwierp Wendy een kledinglijn en zij showde deze ook zelf voor de pers. Maar zelfs het kleinste maatje broek slobberde nog om haar heen. De andere slanke modellen leken haast dikke meiden vergeleken met de skinny blondine. Volgens het blad heeft Wendy te veel hooi op haar vork genomen. Niet alleen presenteert ze X-factor, daarnaast zorgt ze ook nog alleen voor haar zoontje Sem. Vriend Chris is vaak in het buitenland voor RTL Travel, en dan staat Wendy er alleen voor. Het advies van Privé: lekker meegaan met Chris, kind mee en dan genieten van de rust en vooral véél lekker eten.

Richy Rich

In de finale van X-factor verloor de donkere Richy het van winnares Sharon. Maar rouwig was hij er niet om. Hij wilde namelijk het platencontract van X-factor helemaal niet winnen. Hij vond het maar een wurgcontract, waarbij hij veel verplichtingen zou hebben en weinig inkomsten. Om geld hoeft Richy zich echter geen zorgen te maken. Hij blijkt een kind van behoorlijk rijke ouders te zijn, die hun zoon aan alle kanten ondersteunen. Zo stuurden ze hem naar een privé-school, betaalden een studie in New York, kochten een appartement voor hem in Amsterdam van bijna een half miljoen, een auto van 40.000 euro en peperdure Cartier-horloges. Maar hem beroemd maken, dat konden ze niet. Dat moest X-factor doen. Richy vindt het dan ook prima dat hij tweede is geworden. Nu heeft hij wel de landelijke bekendheid gewonnen, maar geen contract. Geen probleem: insiders verwachten dat hij in eigen beheer een plaat zal uitbrengen, natúúrlijk gefinancierd door paps en mams.

Voetbalvrouwtjes

Alle cliché's worden tevoorschijn gehaald voor de nieuwe serie 'Voetbalvrouwen' van Talpa/Tien. En dat belooft gezellig te worden. Zo zagen we op tv al een steamy seksscène tussen Bas Muijs (GTST) en Nicolette van Dam (Zoop), waarbij zij totaal ongeïnteresseerd na de seks zo snel mogelijk de tv aan zet. Leontine Borsato gaat ook een rol spelen, die van Liz. Wat ze precies doet, is nog niet duidelijk, maar de tv-makers beloven veel plezier. 'Het eindeloze en nutteloze shoppen, de ijdelheid en de mediageilheid, de ruzies en de onvermijdelijke ontrouw, alles in deze serie is te zien' beweren ze in Party. Het lijkt ons heerlijk om de 'ideale moeder en perfecte vrouw' Leontine Borsato eens in zo'n foute rol te zien. Op zondagavond met z'n allen voor de buis dus.

Puf, puf

Hoogzwangere Maxima had het zwaar in Turkije. Zowel in Privé als Party wordt een foto getoond van de prinses die verschrikt naar haar dikke buik grijpt. Waarschijnlijk werd er daarbinnen flink geschopt door het aanstaande prinsje/prinsesje. Een 'harde buik', denken de bladen, een soort van oefen-wee. Moedig pufte Maxima zich door het zoveelste banket heen tijdens het staatsbezoek, om erna weer fris en fruitig voor het publiek te verschijnen. Opvallend was het dat Maxi dezelfde groene zwangerschapsjurk droeg als vier maanden geleden. 'Ons ben zuunig' is klaarblijkelijk het koninklijk devies. De rest van de reis verscheen Maxima wèl telkens in nieuwe pakjes. Met hoge hakken aan, want hoe dik haar buik ook is en hoe vermoeid haar voeten, de prinses ziet er graag op en top uit. Nu nog over twee maanden een piekfijn prinsje ter wereld brengen, en het koninklijk plaatje is compleet.

Seksgeruchten

Volgens Story wordt politicus Wouter Bos achtervolgd door pikante seksgeruchten. Er wordt namelijk gefluisterd dat Wouter meer voor mannen voelt dan voor vrouwen. Tegenwoordig geen punt in Den Haag, behalve als je getrouwd bent en kinderen hebt! Bos zou zijn gezinnetje gebruiken als camouflagemiddel, om zo meer kans te maken op het premierschap van ons land. In Story: Na school gaat Wouter werken bij de YMCA, een jongerenorganisatie die altijd een 'vage link' heeft gehad met ruige homoseksualiteit. Tijdens zijn studie werkt hij bij Hotel Cok, dat veel wordt bezocht door homoseksuele toeristen. Erna werkt hij in Hongkong, waar hij vaak uitgaat in een gebied waar veel gayclubs zijn. Er gaat zelfs het gerucht dat hij daar is gesignaleerd met een 'Chinese billenmaat' en in uitdagend leer gekleed was! Ook brengt hij een intiem weekje door met een vriend op een zuidelijk eilandje, waarbij de twee samen in een hotel verblijven. Terug in Nederland trouwt hij vlak voor de verkiezingen met zijn Barbara en samen krijgen ze twee kids. Maar in Den haag blijft het gonzen van de geruchten dat de ijdele, shop-grage Wouter eigenlijk 'van de andere kant' is.