AMSTERDAM - Howard Komproe is donderdagavond opgepakt. De cabaretier werd in Purmerend gearresteerd na een ruzie met zijn vriendin. Dat heeft zijn impresariaat Kik Productions vrijdag gemeld.

Volgens het impresariaat maakte Komproe ruzie met zijn vriendin voor zijn optreden in Theater de Purmaryn. In een steegje zou vervolgens een handgemeen zijn ontstaan, waarop een ooggetuige de politie belde. Komproe en zijn vriendin wilden volgens het impresariaat echter niet dat de politie erbij betrokken werd omdat zij 'hun twist beschouwen als een privéaangelegenheid'. Het optreden in Purmerend werd afgelast.

Excuses

Volgens Kik Productions betreurt 'de immer kalme' Komproe het voorval. "Hij heeft nadrukkelijk zijn excuses aan zijn vriendin aangeboden en het voorval tussen de twee is inmiddels bijgelegd." Het zou een eenmalig incident zijn geweest. "De relatie van de twee wordt niet gekenmerkt door agressie. Fysiek geweld is nog nooit eerder voorgekomen tussen hen. Zij zijn beiden zeer aangeslagen door het incident."

De vriendin van Komproe heeft geen aanklacht ingediend. Hoe lang Komproe is vastgehouden, is niet bekend. Het impresariaat was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. De 35-jarige Komproe reist momenteel door het land met zijn theaterprogramma 'Howard 4t 1&ander'.