AMSTERDAM - Mariska van Kolck speelt tante Jans in de musicalbewerking van 'Ciske de rat'. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties vrijdag bekendgemaakt.

Van Kolck speelde eerder in musicals als 'De Jantjes' en 'Wat zien ik!'. Tante Jans is in het verhaal de vriendin van de vader van Ciske, bij wie hij altijd terecht kan. In de filmhit uit 1984 wordt ze gespeeld door Linda van Dyck.

Ook de andere hoofdrollen zijn bekend. Zo wordt meester Bruijs gespeeld door Hugo Haenen en Frans Vrijmoeth door Hajo Bruins. Marjolijn Touw speelt moeder Vrijmoeth en Sjoerd Pleysier heeft de rol van Maatsuyker.

Danny de Munk

Eerder was al bekend dat Danny de Munk, die in de filmversie van 1984 doorbrak met zijn rol van Ciske, nu Ciske als volwassen man speelt.

De musical vertelt dan ook niet alleen het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie, maar laat ook zien hoe het hem later vergaat. De rol van de kleine Ciske wordt in elke regio door een ander jongetje gespeeld. De audities daarvoor zijn nog in volle gang.

Henny Vrienten

Henny Vrienten is verantwoordelijk voor de muziek. Hij debuteert daarmee als componist voor een grootschalige musical. 'Ciske de rat' gaat op 5 oktober in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.