AMSTERDAM - Fans van Michael Jackson hebben donderdag in de Japanse hoofdstad Tokio de kans gehad om hun grote idool te ontmoeten. De ontmoeting was niet voor iedereen weggelegd. Fans moesten maar liefst 2500 euro neertellen om de King of Pop in levende lijve te mogen aanschouwen.

Bekijk video

De 48-jarige Jackson woonde in Tokio een exclusief VIP-feest bij. Zo'n 300 betalende fans waren daarbij aanwezig en kregen de gelegenheid om met de popster op de foto te gaan en zijn handtekening te vragen. Meer dan 100 gehandicapte kinderen en weesjes kregen gratis toegang. Voorafgaande aan het evenement had Jackson al laten weten niet op te treden.

Bedanken

Toch beklom Jackson aan het eind van het avond nog wel het podium om zijn fans te bedanken. "Ik zit al in de entertainmentindustrie sinds ik zes jaar oud was", aldus de popster. "Het heeft me veel goeds gebracht, maar ook veel slechts. Toch zou ik mijn carrière niet willen veranderen", zo liet Jackson weten.

Pijn

De wereldster zegt niet verbitterd te zijn. "Sommige mensen hebben me veel pijn gedaan, maar ik heb een lieve familie die er altijd voor me is. Bovendien heb ik vrienden en fans die me altijd steunen", aldus Jackson refererend aan het proces over kindermisbruik.

Toegangskaartje

Volgens Reuters hadden veel fans weinig moeite met het dure toegangskaartje. "Als hij nog zo'n feest geeft kom ik weer, al kost een kaartje het tienvoudige", aldus een fan uit de Verenigde Staten.

Woensdag bezocht de popster pretpark Disneyland in Tokio. Jackson was daar samen met zijn drie kinderen en een horde bodyguards.

Bahrein

Sinds Jackson anderhalf jaar terug werd vrijgesproken van kindermisbruik, heeft hij zich weinig in de openbaarheid vertoond. De wereldster verbleef voornamelijk in de golfstaat Bahrein.

Teleurgesteld

Eind vorig jaar trad de zanger nog op tijdens de World Music Awards in Londen, maar daar zong hij slechts een paar regeltjes van 'We Are the World'. Veel fans waren teleurgesteld, aangezien zij hadden verwacht dat Jackson zijn monsterhit 'Thriller' zou vertolken.

Jackson heeft veel fans in Japan. In mei was hij nog in het Aziatische land om een muziekprijs op te halen.

Michael Jackson in Japan