AMSTERDAM - Hans Kazàn zit er volledig doorheen. Dat heeft zijn zoon Oscar donderdag gezegd in het televisieprogramma RTL Boulevard. De 53-jarige illusionist werd in februari ontslagen door een investeerder van het door hem opgerichte Magic Palace in het Spaanse Torremolinos.

Samen met zijn broer Renzo en assistente Mara nam Oscar vorige maand afscheid van Hans. "We konden niet aanzien hoe onze vader leed."

Door hun show buiten Magic Palace zelfstandig voort te zetten, hopen de drie jonge illusionisten aan Hans te bewijzen dat er aan de Costa del Sol wel degelijk een publiek is voor een dergelijk programma. "Hij moet afstand nemen van het hele gebeuren", vindt Oscar.

Loon

Vorige maand deden geruchten de ronde dat de zoons van Kazàn genoeg hebben van het beleid van hun vader. De illusionisten zouden al maanden geen loon meer hebben gekregen en niet meer geloven in de beslissingen van hun pa. Maar volgens Oscar voelen de twee veel voor de visie van Hans.

Verlies

De 53-jarige Kazàn opende in juli het stenen paleis, dat meer dan vijf miljoen euro zou hebben gekost. Door tegenvallende bezoekersaantallen zou de illusionist vervolgens tienduizenden euro's per week verlies hebben geleden.