AMSTERDAM - Heather Mills eist vijftienduizend euro alimentatie per dag van haar voormalige geliefde Sir Paul McCartney. Dat meldt de Britse krant The Sun.

De 39-jarige Mills zou op het bedrag zijn uitgekomen nadat ze haar jaarlijkse uitgavenpatroon had bekeken. Ze zou ruim vijf miljoen euro per jaar nodig hebben om 'rond te komen'. Het stel heeft een 3-jarig dochtertje, Beatrice.

Vrienden van McCartney onthullen verder aan de krant dat Mills een schikkingsvoorstel bij haar voormalige geliefde heeft neergelegd. Als hij een bedrag van zestig miljoen euro ophoest, laat ze de alimentatie-eis vallen en is de scheiding wat haar betreft rond. Naar verluidt heeft De ex-Beatle geweigerd om met het astronomische bedrag over de brug te komen.

Huwelijk

De 64-jarige McCartney en de 39-jarige Mills gingen in mei vorig jaar na een huwelijk van vier jaar uit elkaar. De echtscheidingsprocedure startte in juli. Toen werd in de media een schikkingsbedrag van veertien miljoen euro genoemd.

In januari deden geruchten de ronde dat het paar geschikt zou hebben voor 49 miljoen euro, maar dat werd door Mills ontkend.