AMSTERDAM - Producer Timbaland wil samenwerken met Britney Spears en haar ex-vriend Justin Timberlake. Hij hoopt Britney op die manier te helpen haar leven weer op de rails te krijgen.

Bekijk video

De voormalige popprinses, die in september beviel van haar tweede zoontje Jayden James, zou lijden aan een postnatale depressie. Na intensief feestgedrag sinds haar scheiding van Kevin Federline bevindt ze zich momenteel in een ontwenningskliniek in Malibu.

Pijn

De situatie van Britney gaat de 35-jarige Timbaland, die hits scoorde met artiesten als Justin Timberlake, Nelly Furtado en Jay-Z, aan het hart. "Ik voel haar pijn en dat raakt me", zegt hij in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly dat volgende week verschijnt.

"Ik ben iemand die de hele wereld wil redden. Het liefst wil ik haar meenemen, ver hier vandaan en zorgen dat ze hier uitkomt."

Justin

De rapper en producer vertelt dat hij zijn beste vriend Justin Timberlake heeft gevraagd mee te werken aan zijn plan. "Ik heb hem gevraagd hoe hij het zou vinden als ik met Britney zou gaan werken en of hij wil meedoen." Volgens Timbaland antwoordde Justin, die enkele jaren een relatie met Britney had, bevestigend.

Timbaland denkt dat hij en Justin Britney zeker kunnen helpen. "Ik wil gewoon haar hand vasthouden", zegt hij. "Ik wil dat ze zich in mijn omgeving bevindt, en in die van Justin. Ik wil dat Justin op haar inpraat. We moeten haar helpen."