LONDEN - In een ziekenhuis in de Britse hoofdstad Londen is de Britse acteur John Inman overleden. Hij werd vooral bekend om zijn rol als mr. Humphries in de Britse televisieserie Are You Being Served?

Zijn manager Phil Dale maakte het overlijden donderdag bekend, aldus de BBC.

Inman, die de rol van nichterige verkoper vertolkte in de beroemde serie over het warenhuis Grace Brothers, was 71 jaar.

De BBC toonde de wereldwijd populaire serie van 1972 tot 1985.In Nederland kwam de serie herhaaldelijk op de buis, eerst bij de Tros en later op TV10 Gold en RTL5. In 1976 werd Inman door lezers van TV Times gekozen tot televisiepersoonlijkheid van het jaar.

Hepatitus A

Inman werd enige tijd geleden in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij geïnfecteerd was met hepatitus A. Besmetting met dit virus gebeurt meestal door het eten van besmet voedsel.

Inman speelde nog in een aantal andere series, waaronder Take a Letter, Mr. Jones, maar oogste daarin weinig succes. Hij was ook bekend als toneelspeler en pantomimespeler. In de jaren negentig was hij maar weinig op televisie te zien, of het moet in de herhalingen zijn geweest van zijn successerie.

De laatste serie waarin hij speelde was de komedie Revolver die in 2004 door de BBC werd uitgezonden. Daarin was hij een antiekverkoper.

Eind 2005 ging de acteur een geregistreerd partnerschap aan met Ron Lynch, met wie hij al 33 jaar een relatie had.