AMSTERDAM - Tiësto is de nieuwe dj van Radio 538. Hij is vanaf 6 april elke vrijdag van 22.00 tot 24.00 te horen met zijn eigen danceprogramma. Dat maakte de club-dj donderdag bekend in het programma van zijn nieuwe collega Edwin Evers.

De meermaals tot beste dj van de wereld uitgeroepen Tiësto, die eigenlijk Tijs Verwest heet, noemt zijn baantje als radio-dj een nieuwe stap in zijn carrière.

"Een leuke uitdaging", noemt Tijs Verwest, zoals de dj in het dagelijks leven heet, zijn eigen programma. Zijn show wordt anders dan de programma's van andere dj's. "Het is geen mix van twee uur, ik ga ook verhaaltjes en anekdotes vertellen. Ook komt er iedere week een onbekende gast-dj."

Experimenteren

De 'Club Nouveau' show gaat bestaan uit twee delen. "Het eerste uur komen vooral de hits van nu voorbij en het tweede uur de hits van de toekomst." Verwest denkt dat zijn fans verrast worden. "Ik ga wat meer experimenteren dan normaal tijdens liveshows."

Album

Binnenkort start de dj met een wereldtournee en er komt ook een nieuw album. "Ik ga een showcase geven op een hele speciale locatie ergens in Nederland." Wat die speciale locatie is, wil de dj nog niet bekendmaken.