AMSTERDAM - Het gaat goed met de 'Geef geluk een gezicht'-campagne van Albert Verlinde. Dat vertelt de presentator woensdag in zijn programma RTL Boulevard.

Bekijk video

Vorige week vrijdag kondigde hij aan in actie te komen tegen de passage in het nieuwe regeerakkoord waarin ambtenaren van de burgerlijke stand wordt toegestaan te weigeren een homohuwelijk te sluiten.

Steunbetuiging

Verlinde, die zelf getrouwd is met Onno Hoes, noemde het idee 'van de ratten besnuffeld' en riep iedereen op zijn actie te steunen door een steunbetuiging te sturen naar de website van Boulevard of de Gaykrant.

"Het gaat helemaal los", vertelt Verlinde woensdag. "De Gaykrant moest vandaag zelfs contact opnemen met haar server, omdat het internet er bijna uit lag door alle belangstelling."

Politici

Ook politici hebben contact opgenomen met Verlinde. "We hebben contact gehad met Jan Marijnissen van de SP en met Mark Rutte van de VVD. Zij steunen ons initiatief."

Uiteindelijk wil Verlinde de meerderheid in de Tweede Kamer bereiken met zijn actie. "We moeten individuen aanspreken ook bijvoorbeeld van de PvdA. Dat we die kunnen bereiken, daar willen we naar toe", verklaarde Verlinde.