AMSTERDAM - Gerard Joling zou best wel eens een kind op de wereld kunnen hebben rondlopen. Dat vertelt de homoseksuele zanger deze week in Veronica Magazine.

Bekijk video

"De kans is klein, maar aanwezig. Maar dan woont dat kind wel in een heel ver land en ik weet er verder niets van." Dat wil de showman graag zo laten. "Ik zou het ook niet willen weten."

Toen Joling eind jaren tachtig muzikale successen boekte met hits als 'Ticket to the tropics' en 'No more Boleros', was niet bekend dat hij op mannen viel. Zelf was de zanger er toen ook nog niet helemaal uit.

Verhouding

"In mijn populaire tijd in Azië heb ik nog een half jaar een verhouding gehad met een meisje in Taiwan, dat nu getrouwd is met een Nederlandse man. Blijkbaar was ik nog erg aan het ontdekken hoe ik eigenlijk in elkaar steek", vertelt hij.

Inmiddels weet Gerard precies hoe hij zelf in elkaar zit en is hij ook van plan dat ooit met het publiek te delen in een autobiografie. Wanneer dat boek precies verschijnt, weet de zanger echter nog niet.

"Er staan al ghostwriters en uitgeverijen te trappelen om het te doen. Maar misschien moet ik nog een jaartje wachten, tot ik 25 jaar in het vak zit."

Rode oortjes

De zanger en presentator is ervan overtuigd dat lezers rode oortjes zullen krijgen van zijn levensverhaal. "Het zal zeker spectaculair zijn, opmerkelijk en onverwacht. Er zullen dingen instaan die mensen misschien niet willen geloven", verklaart hij.

"Bij een autobiografie moet je diep gaan, met de billen bloot. Dat je denkt: 'dat kan niet waar zijn! Hij heeft het met die en die gedaan.'"