Frankrijk neemt geen extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de aanslag vrijdag in Saint-Quentin-Fallavier, nabij Lyon.

Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, zaterdag gezegd na overleg met president François Hollande en de minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius in Parijs.

Volgens de Franse regering is de inzet van politie en rechercheurs al flink verhoogd.

Wel blijft het verhoogde dreigingsniveau voor industriële bedrijven de komende drie dagen van kracht. Hollande kwam vrijdag al met die maatregel na de aanslag bij het chemisch bedrijf Air Products.

Verdachten

Een van de vier verdachten die vrijdag zijn opgepakt, is zaterdag vrijgelaten. De vermoedelijke moordenaar, een vrachtwagenchauffeur die in het verleden banden met radicale moslims onderhield, blijft in hechtenis. Zijn echtgenote en zijn zus zitten ook nog vast.

De man weigert te praten. Hij werd zaterdag ondervraagd door medewerkers van het Franse anti-terreurteam. Volgens een bron dicht bij het onderzoek heeft dat tot nu toe nog weinig opgeleverd. ''Hij spreekt niet. Het is stil", aldus een bron.