Zoals elk jaar vieren we op 5 mei dat er in 1945 een einde kwam aan de Duitse bezetting in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt de bevrijding van toenmalig Nederlands-Indië gevierd. Bekijk de mooiste beelden van Bevrijdingsdag 2019.

Bezoekers van het bevrijdingsfestival in Zwolle trekken poncho's aan als het begint te regenen. (Foto: ANP)

Davina Michelle tijdens het bevrijdingsfestival 2019 in Vlissingen op een stampvol Bellamypark in Vlissingen. (Foto: Tim Adriaanse)

Zangeres en ambassadeur Maan de Steenwinkel staat samen met veteraan Dayrohn op het podium in Zwolle. (Foto: ANP)

YouTuber Kalvijn stond op het podium van Bevrijdingspop Haarlem.

Danny Vera opent het bevrijdingsfestival in Groningen. (Foto: Joris Brouwer)

Premier Mark Rutte ontstak om 13.00 uur het bevrijdingsvuur in Almere. (Foto: ANP)

Ambassadeurs van de vrijheid; Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt staan op het punt om de helikopter van Defensie in te stappen, die ze de hele dag van het ene naar het andere festival brengt. (Foto: ANP)

Na het ontsteken van het vrijheidsvuur gingen alle estafetteploegen op pad om het vuur te brengen naar alle steden waar zaterdag een festival is. De hardlopers uit Almere, waar dit jaar de landelijke start van de nationale viering van de bevrijding plaatsvindt, gingen als eerste van start. (Foto: ANP)

De dag begon met het ontsteken van het bevrijdingsvuur op het 5 Mei Plein in Wageningen. Burgemeester Geert van Rumund kreeg de bevrijdingsvlam uit handen van de Britse Normandië-veteraan Raymond Lord. (Foto: ANP)