Amsterdamse ondernemer koopt duurste penthouse van Nederland

De Amsterdamse ondernemer Won Yip heeft voor ongeveer 16 miljoen euro een penthouse van 1.440 vierkante meter in een nog te bouwen gebouw aan het Amsterdamse IJ gekocht.

De exacte verkoopprijs van het penthouse wordt niet bekend gemaakt, maar een prijs van 10.000 tot 11.000 euro per vierkante meter klopt volgens verkopende partij Christie's International Real Estate aardig. Daarmee is de penthouse bovenin de nog te bouwen Pontsteiger de duurste van Nederland.

Volgens Christie's heeft Yip niet alleen het penthouse gekocht, maar ook acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen voor een boot.

Won Yip reageert verheugd op zijn nieuwe aankoop en vertelt hoe hij tot de beslissing kwam. "Tijdens Masters of LXRY (beurs voor luxe producten in Amsterdam, red.) zag ik de maquette en ik was feitelijk al verkocht, ik moet nog even wennen aan de aankoop en voel me zeer bevoorrecht dat ik het heb kunnen kopen."

Uitgaansgelegenheden

Yip is eigenaar van Amsterdamse café's en uitgaansgelegenheden als Majestic, Players, Europub, café Zwart en binnenkort de Heineken Hoek. Yip zegt eerst rustig met zijn vrouw te gaan bekijken hoe ze het penthouse gaan inrichten: "Je moet natuurlijk wel wat leuks doen met al die ruimte."

Yip is nog aan het bekijken of hij een gedeelte van de ruimte misschien weer gaat verkopen. De ondernemer heeft al een groot appartement aan de Dam dat hij voorlopig nog aanhoudt.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie