Wielrennen

Sagan moet in tijdrit Tirreno uitwijken voor toeschouwer met hond

Peter Sagan heeft dinsdag in de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico maar net een toeschouwer kunnen ontwijken die samen met haar hond het parcours overstak op een zebrapad.

Sagan wist op volle vaart naar links te zwenken, waardoor hij nog via een opening in de verhoogde stoeprand naast het parcours het fietspad op kon rijden.

De wereldkampioen voorkwam zo een botsing met de toeschouwer, die pas op het laatste moment door leek te hebben dat er een renner aan kwam.

​"Ik houd van honden, maar heb alsjeblieft respect voor de veiligheid van de renners", schreef Sagan direct na zijn tijdrit op Twitter.

Hij liet even later in een tv-interview weten dat hij de humor van het incident wel inzag. "Het was grappig. Ik zag haar heel laat en ik kon niet remmen omdat ik in de tijdrithouding zat. Er was maar één mogelijkheid en dat was uitwijken naar het fietspad."

Winnaar

De zevende en laatste etappe van de Tirreno was een rit tegen de klok van tien kilometer in San Benedetto del Tronto.

Sagan, die twee ritten won in de Italiaanse etappekoers, kwam uit op een tijd van 12 minuten en 37 seconden, waarmee de Slowaak ruim een minuut langzamer was dan winnaar Rohan Dennis.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie