Baanwielrennen

Baanwielrenner Veldt (32) beëindigt na dertien jaar carrière

Tim Veldt zet na dertien jaar een punt achter zijn loopbaan als baanwielrenner. De 32-jarige Noord-Hollander heeft het gevoel dat hij zich niet meer kan ontwikkelen.

Veldt was afgelopen zomer namens Nederland actief op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en nam ook deel aan de Spelen van Athene, Peking en Londen. Ook staan er dertien WK-deelnames achter zijn naam.

Tijdens zijn loopbaan won Veldt, specialist op de onderdelen teamsprint, tijdrit en omnium, vier WK-medailles. Ook veroverde hij twee keer een Europese titel en werd hij negen keer Nederlands kampioen.

"Ik ben heel trots om medailles te hebben gewonnen op de wereldkampioenschappen als sprinter, maar ook individueel als duurrenner op het onderdeel omnium", aldus Veldt, die nog niet precies weet wat hij nu gaat doen.

"Op dit moment ben ik me vooral aan het oriënteren en ik sta open voor veel nieuwe dingen. Toch wil ik graag op de een of andere manier in de sportwereld betrokken blijven."

Bij zijn laatste Spelen werd Veldt afgelopen zomer negende op het onderdeel omnium. Op de teamsprint bleef hij met zijn ploeg steken in de kwalificaties.

Lees meer over:

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie