Froome waarschijnlijk niet van start in Giro 2017

Chris Froome gaat volgend jaar waarschijnlijk niet van start in de Ronde van Italië. De Brit van Sky denkt dat het beter is om zich volledig op de Tour de France te richten.

"Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat ik de Giro rijd, omdat mijn focus ligt op de Tour. Maar ik sluit het zeker niet uit", aldus Froome vrijdag tegen Cyclingnews.

Over een paar weken kan de drievoudig Tourwinnaar waarschijnlijk definitief uitsluitsel geven. "Ik heb nu nog geen programma voor 2017. Ik ga eerst met de ploegleiding in gesprek over de strategie volgend jaar."

De 31-jarige Froome reed de Giro lange tijd niet. Alleen in 2009 en 2010 stond hij aan de start met een 34e plaats in het eindklassement als beste prestatie. De afgelopen jaren verkoos Froome het rijden van de Vuelta boven de Giro. 

Geweldige route

Froome is wel onder de indruk van het parcours van de honderdste Giro, dat dinsdag gepresenteerd werd. In totaal zijn er negen bergetappes in de Ronde van Italië.

"Het ziet eruit als een geweldige route en het feit dat het de honderdste editie is maakt het extra bijzonder. Maar het is een grote uitdaging om de Giro te combineren met de Tour. Daar moet ik goed over nadenken."

Lees meer over:

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Hoewel de transfermarkt pas officieel open gaat op 1 juli, zijn de eerste deals al gesloten.
Tip de redactie