Wielrennen

Honderdste Giro d'Italia eindigt met tijdrit van Monza naar Milaan

De honderdste editie van de Giro d'Italia kent negen bergetappes en eindigt met een tijdrit in Milaan. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van het etappeschema.

Al eerder werd bekendgemaakt dat de jubileumeditie van de Ronde van Italië in mei 2017 van start gaat op het eiland Sardinië. Van daaruit wordt het hele land doorkruist.

Na drie ritten op Sardinië zijn er twee etappes op Sicilië, waarvan de eerste met finish op de Etna. Vervolgens zet het peloton vanuit Zuid-Italië koers naar het noorden.

In totaal zijn er negen bergetappes in de Giro van 2017. Ook de bekende beklimmingen Blockhaus, Mortirolo, Stelvio en Pordoi zijn in het parcours opgenomen.

Tijdritten

Met liefst vijf beklimmingen in slechts 137 kilometers door de Dolomieten is de achttiende etappe de koninginnenrit. De finish ligt boven op de Pontives.

Het parcours telt twee tijdritten: de tiende rit tussen Foligno en Montefalco (39 kilometer) en de slotetappe van het circuit van Monza naar Milaan (28 kilometer).

De Giro werd dit jaar gewonnen door Vincenzo Nibali, die in de laatste week profiteerde van een valpartij van Steven Kruijswijk.

Lees meer over:

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
De Nederlander Virgil Misidjan scoort voor Loedogorets in Parijs en Lucas Perez maakt een hattrick.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.
Tip de redactie