Wielrennen

Valverde (36) blijft na contractverlenging nog zeker drie jaar wielrennen

Alejandro Valverde blijft nog zeker drie jaar wielrennen. De Spaanse coureur (36) heeft zijn contract bij Movistar verlengd tot eind 2019.

Valverde had bij de Spaanse formatie een contract tot eind volgend jaar. De klimmer is bij de Spaanse equipe met Nairo Quintana een van de kopmannen.

Movistar roemt hem donderdag om zijn complete en consistente rijstijl. En ondanks zijn leeftijd kan Valverde nog jaren mee, denkt de ploegleiding.

Quintana verlengde zijn contract bij Movistar eerder al tot eind 2019, evenals de gelijknamige hoofdsponsor van de ploeg.

Valverde is prof sinds 2002 en won sindsdien onder andere vier ritten in de Tour de France en negen etappes in de Ronde van Spanje. In 2009 was hij winnaar van de Vuelta. 

Giro

Dit jaar won hij ook zijn eerste rit in de Giro d'Italia, waardoor hij in alle grote rondes een etappe heeft gewonnen. Daarnaast was hij drie keer de sterkste in Luik-Bastenaken-Luik.

Valverde rijdt al sinds 2005 voor Movistar, dat destijds nog werd gesponsord door Illes-Balears en later door Caisse d'Epargne. Hij begon zijn loopbaan bij Kelme.

De Spanjaard werd in 2010 voor twee jaar geschorst vanwege zijn aandeel in de dopingzaak Operacion Puerto. Hij keerde in 2012 terug in het peloton.

Lees meer over:

Schöne ziet Ajax volwassener worden

Schöne ziet Ajax volwassener worden
'We zitten op de goede weg en ik zie een stijgende lijn'

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.
Tip de redactie