Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim

Bauke Mollema rekent erop dat zijn concurrenten er vrijdag in de negentiende Touretappe veel aan gaan doen om hem van de tweede plaats in het algemeen klassement te stoten.

"Ik verwacht wel wat aanvallen, zeker op de laatste klim. Hopelijk kan ik die pareren", aldus Mollema in Albertville kort voor de start van de Alpenrit over 146 kilometer.

De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo beseft dat hij voor een lastige opgave staat. "Het wordt een zware dag. Vanaf het begin gaat het bergop en bergaf. Hopelijk heb ik in de laatste klim nog goede benen."

De afgelopen dagen had Mollema het al lastig. Hij wist de tweede plek in het algemeen klassement weliswaar vast te houden, maar zijn voorsprong op concurrenten als Adam Yates (0.24), Nairo Quintana (0.45), Romain Bardet (1.05) en Richie Porte (1.08) liep wel terug.

"Ze jagen op me. Ik heb aardig wat tijd prijs gegeven. Dat is jammer, maar ik heb nog steeds een voorsprong. Die moeten ze eerst maar eens zien goed te maken. Gelukkig heb ik de laatste dertig kilometer van de etappe al verkend, maar ook daarvoor zal het zwaar worden."

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de zevende speelronde in Ahoy tweede achter Peter Wright.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog negen duels spelen in de jacht op de landstitel.
Tip de redactie