Wielrennen

Clement staat niet stil bij sterke tijdrit in Tour

Stef Clement beleefde vrijdag opnieuw een sterke dag in de Tour de France. Na zijn vierde plaats in de rit met de finish op de Mont Ventoux vond de 33-jarige Brabander zijn naam vrijdag terug bij de beste vijftien van de tijdrit (14e). Clement was tevreden over die uitslag, maar vond het verder niet zo zinvol om er lang aandacht aan te besteden.

"Voor ons renners is de Tour het belangrijkste wat er is, maar als je ziet en hoort wat er verder in de wereld aan de hand is, telt dat niet meer", zei de wegkapitein van IAM Cycling. 

"Vanochtend was ik gewoon Stef Clement, een mens, een wereldburger die het nieuws volgt. Dan ga je erover nadenken. Heel Frankrijk staat op code rood en toch gebeurt er iets. Wat ik ervan heb meegekregen, was dit niet te voorzien of te voorkomen. Want de dader kwam niet eens voor op de radar van de veiligheidsinstanties." 

"Ik zelf voel me niet kwetsbaar als renner. Ik wil er gewoon niet bij stilstaan. Laat staan dat je moeilijk de rest van je leven in een bunker onder de grond kunt zitten, omdat je gelooft dan veilig te zijn.''

Lees meer over:

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.
Tip de redactie