Wielrennen

Langeveld dacht geen moment aan winnen in zevende Tourrit

Als enige Nederlander zat Sebastian Langeveld vrijdag tijdens de zevende Touretappe mee in de omvangrijke kopgroep, maar dromen van de ritzege deed de Zuid-Hollandse renner geen moment.

"Wij waren met drie renners mee, maar we hadden niet de juiste man mee om te kunnen winnen'', zei de wegkapitein van Cannondale. "Daarvoor had mijn ploeggenoot Lawson Craddock moeten meeschuiven.''

Langeveld was vooral meegesprongen om zijn kopman Pierre Rolland in geval van nood te kunnen helpen op de Col d'Aspin, de eerste zware Pyreneeëncol met de top op zeven kilometer van de finish.

"Ons doel was om zoveel mogelijk man mee te hebben in de vroege vlucht, om in geval van calamiteiten genoeg mensen voorin te hebben om Rolland te helpen op de klim'', verklaarde Langeveld.

"Ik maakte me ook geen illusies op de winst met jongens als Nibali, Cummings en Navarro mee. Op de Aspin heb ik Pierre nog een kilometer uit de wind gehouden, daarna ben ik heel rustig naar de finish gereden. Er komen namelijk lastige dagen aan.''

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie