Wielrennen

Dumoulin vindt slot van Touretappes erg gevaarlijk

Steeds meer renners maken zich er hard voor om de veiligheid in de slotfase van de Touretappes te vergroten, zo ook Tom Dumoulin en Ramon Sinkeldam.

De sprintersploegen worden in de laatste kilometers vaak gehinderd door ploegen van klassementsrenners die geen tijd willen verliezen. Dat heeft al tot verschillende valpartijen en hachelijke situaties geleid.

Geletruidrager Peter Sagan hield maandag na de derde etappe al een pleidooi om de regels voor tijdverlies wat op te rekken en ook Dumoulin ziet daar een oplossing in.

"Ik ben er een voorstander van dat in vlakke etappes de tijd wordt opgenomen op drie kilometer van de finish. En dan mogen de sprinters het uitzoeken", zei de tijdrijder van Giant-Alpecin voor de start van de vierde etappe.

"Het druist in tegen wat wielrennen is dat er dan maar een pelotonnetje van een man of veertig op de streep afgaat, maar het is nu wel erg gevaarlijk."

Sinkeldam

Zijn ploeggenoot Sinkeldam is het eens met Sagan en Dumoulin. "In vlakke etappes als vandaag zou je makkelijk de lijn van de neutralisatie naar 5 of 10 kilometer kunnen opschuiven."

"Het is natuurlijk het goed recht van de klassementsrenners om voorin te zitten. De finales zijn wel heel hectisch, dat is niet relaxed. Ik weet niet of ze de regels moeten veranderen, maar ik ga er ook niet over."

Normaal gesproken is John Degenkolb de man die het dinsdag moet afmaken in de sprint voor Giant-Alpecin, maar de Duitser is nog niet helemaal op niveau na zijn zware crash aan het begin van het jaar.

"We blijven wel gewoon de sprint voor hem voorbereiden, is het niet voor nu dan wel voor later in de Tour", aldus Sinkeldam.

De vierde etappe van de Tour gaat van Saumur naar Limoges en is met 237,5 kilometer officieel de langste rit van deze Tour.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de zevende speelronde in Ahoy tweede achter Peter Wright.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.
Tip de redactie