Wielrennen

Dumoulin uit kritiek op vroege start NK wielrennen

Tom Dumoulin ergert zich behoorlijk aan het vroege aanvangstijdstip van het Nederlands kampioenschap. De Limburger is er niet blij mee dat zaterdag om 8.30 uur al het startschot klonk. 

''Dit gaan we toch niet elke twee jaar doen he?'', twitterde hij. ''Opstaan om half 6 om het NK te rijden om Zwitserland-Polen te vermijden. Dan pas ik.''

De wegwedstrijd bij de mannen begon zaterdag al vroeg in de ochtend vanwege het EK-duel tussen Zwitserland en Polen, dat zaterdag om 15.00 uur op het programma staat. Om het NK wielrennen toch live te kunnen uitzenden, werd besloten de wedstrijd vroeg in de ochtend te laten starten. De finish van het NK wordt om 13.30 uur verwacht.

Dumoulin werd woensdag voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen tijdrijden. Hij is zaterdag niet favoriet in de wegrace. De verwachting is dat de koers uitmondt in een massasprint.

Renners als Dylan Groenewegen, Moreno Hofland (allebei Lotto-Jumbo), Danny van Poppel (Sky) en Wouter Wippert (Cannondale) zijn dan kansrijk.

Lees meer over:

Herinneringen aan het Ajax van 1992

Herinneringen aan het Ajax van 1992
'Net als dit seizoen begon Ajax 25 jaar geleden zonder enige illusie aan het Europese toernooi.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie