Robert Gesink mist Tour de France na eerdere val

Robert Gesink mist de Tour de France. De renner van Lotto-Jumbo is niet op tijd hersteld van de harde val op zijn hoofd vorige week in de Ronde van Zwitserland.

"Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour en op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen", vertelt Gesink woensdag.

De 30-jarige Gesink zou de kopman zijn van de Nederlandse formatie. Vorig jaar eindigde hij als zesde in het algemeen klassement. Zijn beste prestatie in de Tour is de vierde plaats in 2010.

Door de afwezigheid van Gesink lijkt Wilco Kelderman de enige Nederlandse klassementsrenner in de ploeg van Lotto-Jumbo, maar de ploegleiding ziet de 25-jarige Amersfoorter eerder voor een ritzege gaan.

"De afwezigheid van Gesink verandert niets aan de rol van Wilco Kelderman", vertelt ploegleider Nico Verhoeven. "Wilco gaat in een vrije rol naar de Tour. Ook nu Gesink wegvalt, houdt hij de positie die we met hem voor ogen hadden."

Drie Nederlanders

De selectie van Lotto-Jumbo, die woensdag bekend werd gemaakt, bestaat naast Kelderman uit de Nederlanders Dylan Groenewegen, Bert-Jan Lindeman en Timo Roosen, de Duitsers Paul Martens en Robert Wagner, de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants en de Nieuw-Zeelander George Bennett.

De Tour begint op zaterdag 2 juli in de Franse kustplaats Le Mont-Saint-Michel met een etappe over 188 kilometer. Op zondag 24 juli finisht het peloton traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie