Wielrennen

Richeze houdt Sagan van derde dagzege af in Ronde van Zwitserland

Maximiliano Richeze heeft dinsdag de derde etappe op zijn naam geschreven in de Ronde van Zwitserland.

De 33-jarige Argentijn rekende in de sprint in de straten van Champagne af met zijn ploegmaat Fernando Gaviria en klassementsleider Peter Sagan.

Raymond Kreder was de beste Nederlander. De renner van Roompot Oranje Peloton werd zevende op twee seconden van dagwinnaar Richeze.

Zijn ploeggenoot Nick van der Lijke kleurde de 193 kilometer lange rit. De 24-jarige Nederlander reed samen met drie anderen al vroeg na de start in Rheinfelden weg uit het peloton en bleef lange tijd op kop.

Met nog drieƫnhalve kilometer voor de boeg werd het groepje, dat toen alleen nog bestond uit Van der Lijke, Matthew Brammeier en Frederic Maison, echter ingerekend.

Sagan

Een massasprint bleek onvermijdelijk en daarin kreeg Richeze voorrang van Gaviria, zijn ploeggenoot bij Etixx-QuickStep. Sagan moest zich tevredenstellen met de derde plek, maar behield wel de leiding in het algemeen klassement.

In de scherp bocht vlak voor de eindstreep gingen meerdere renners bijna onderuit, waaronder Danny van Poppel. De Nederlandse sprinter bleef met grote moeite in het zadel, maar kon niet meesprinten om de dagwinst.

Wilco Kelderman is op de achtste positie de hoogst geklasseerde Nederlander. De kopman van Lotto-Jumbo heeft 23 seconden achterstand op Sagan.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.
Tip de redactie