Veldrijden

UCI staat vanaf komend seizoen 'oortjes' toe in veldrijden

Veldrijders mogen vanaf komend seizoen tijdens grote wedstrijden gebruikmaken van radiocommunicatie met hun mecanicien. Dat staat in de aangepaste regels van de internationale wielerunie UCI.

De regels gelden voor de negen wedstrijden in de wereldbeker en de wereldkampioenschappen. Communicatie met de ploegleiding tijdens de race blijft verboden.

Bij wegwedstrijden staan wielrenners al jarenlang in contact met de ploegleiding. Vorig jaar werd door de UCI besloten dat er ook in wedstrijden die buiten de World Tour vallen 'oortjes' mogen worden gebruikt.

Het gebruik ervan heeft al meermaals tot discussie geleid. Voorstanders vinden dat 'oortjes' de veiligheid van de renners bevorderen. Tegenstanders zijn van mening dat de renners daardoor te veel worden gestuurd door de ploegleiding.

In het veldrijden is de Nederlandse Thalita de Jong wereldkampioen bij de vrouwen. Marianne Vos pakte de titel zeven keer. Bij de mannen pakte Lars van der Haar tijdens de laatste editie het zilver. Een jaar eerder won Mathieu van der Poel het WK.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie