Wielrennen

Contador wil zich niet met klassement bezighouden in Dauphiné

​Alberto Contador wil zich in het Criterium du Dauphiné niet bezighouden met het klassement, maar volledig richten op zijn voorbereiding op de Tour de France.

Zondag gaat de rittenkoers, die traditiegetrouw door veel renners wordt gebruikt als opwarmer voor de Tour, van start met een klimtijdrit over 3,9 kilometer.

"Mijn belangrijkste doel is om de Dauphiné in een goede fysieke conditie uit te rijden", blikt de 33-jarige Spanjaard tijdens een persconferentie vooruit op de Franse koers. "Zodat ik klaar ben voor de Tour."

Contador kijkt niettemin uit naar de Dauphiné. "Er zijn wat pittige etappes waarin we kunnen testen hoe mijn vorm er voorstaat ten opzichte van mijn concurrenten."

De renner van Tinkoff vindt het daarom jammer dat hij zich niet kan meten met Nairo Quintana, die zondag niet aan de start staat aan de voet van de Montée du Mont Chéry.

"Met alle respect voor alle andere concurrenten, maar ik denk dat ik in de Tour het meest te duchten heb van Chris Froome en Quintana. Die laatste is goed in de laatste week en Froome weet al wat het is om de Tour te winnen."

Klassement

Vrijdag verkende Contador al het parcours voor de proloog van zondag, maar ook direct de afdaling van de Col de Joux-Plane in de voorlaatste etappe van de Tour.

De Spanjaard wil echter nog niet te veel waarde hechten aan de klimtijdrit van zondag. "Het is natuurlijk wel een mooie dag om te zien waar ik sta. Ik zal in elk geval mijn uiterste best doen, dus we zullen zien wat er gebeurt."

"Ik hou me niet te veel bezig met het klassement. Ik zie wel hoe de koers verloopt en als ik me in een goede positie bevind, dan ga ik er natuurlijk voor. Maar ik besef dat dat een zware opgave is, dus ik bekijk het dag voor dag."

Gretig

Contador is naar eigen zeggen wel gretig. "Dat is ook belangrijk. Mijn laatste koers was de Ronde van Baskenland en dat is al weer lang geleden, maar zo heb ik wel goed kunnen trainen voor de Tour. Gezien de fase van het seizoen voel ik me in elk geval sterk", aldus de voormalig Tourwinnaar.

Na de Dauphiné staat Contador in de aanloop naar de Tour ook nog aan de start van de Spaanse kampioenschappen. "Daar kan ik nog even wat meters maken en het is ook nog goed om een eendagskoers te rijden met het oog op de Olympische Spelen."

Het Criterium du Dauphiné duurt tot en met zondag 12 juni. Op zaterdag 2 juli is de Grand Départ van de Tour de France in Mont Saint-Michel.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.
Tip de redactie