Wielrennen

Opnieuw zege voor Sagan in Californië

Peter Sagan heeft woensdag de vierde etappe van de Ronde van Californië gewonnen.

De koers eindigde in Laguna Seca in een massasprint, waarin de Slowaak van Tinkoff als eerste over de finish kwam. Sagan liet de Belg Greg Van Avermaet (BMC) en de Australiër Nathan Haas (Dimension Data) achter zich. 

Het was de tweede ritzege van Sagan, de eindwinnaar van vorig jaar, nadat hij ook de eerste etappe op zijn naam had geschreven.

De Fransman Julian Alaphilippe van Etixx-QuickStep bleef de leider in het algemeen klassement. Beste Nederlander is Laurens ten Dam, die op de zesde plaats staat met 49 seconden achterstand op Alaphilippe.

De vierde etappe telde liefst 217 kilometer en stond in het teken van een vlucht van zeven renners, waaronder Mark Cavendish en Timo Roosen.

Late aanval

De leiders kregen nooit serieus uitzicht op de zege en werden relatief vroeg ingelopen. In de finale probeerde Ruben Guerreiro nog weg te komen, maar het uitgedunde peloton rekende ook de Portugees in.

Daarna maakte Sagan het af. "Ik dank deze zege aan mijn ploeggenoten, die het de hele dag konden opbrengen om het tempo te bepalen", meldde de wereldkampioen op de weg.

De Ronde van Californië duurt tot en met zondag.

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie