Wielrennen

Dumoulin verkiest Ronde van Polen voorlopig boven Tour

Tom Dumoulin verschijnt komende zomer zoals het er nu voorstaat niet aan de start van de Tour de France. De renner van Giant-Alpecin kiest er vooralsnog voor om de Ronde van Polen te rijden.

Voor de 25-jarige Limburger, die momenteel actief is in de Giro d'Italia, staat de Ronde van Polen in het teken van voorbereiding op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro.

Wel zou Dumoulin alsnog voor de Tour kunnen kiezen als hij in de komende dagen opgeeft in de Giro. In dat geval heeft hij aan de Ronde van Polen wellicht niet genoeg als voorbereiding op de Spelen.

De Ronde van Polen wordt verreden van 12 tot en met 18 juli. De Tour staat van 2 tot en met 24 juli op het programma en wordt dus gelijktijdig georganiseerd.

Vorig jaar begon Dumoulin goed aan de Tour. Met het zicht op de gele trui moest hij de strijd na een zware valpartij in de derde etappe echter staken.

Eerder liet de Nederlander al weten dat hij bij een eventuele Tourdeelname niet voor het klassement zou gaan met het oog op de Spelen.

Giro

In de Giro haakte Dumoulin dinsdag definitief af in de strijd om de bovenste plaatsen. In de tiende rit liep hij veel tijdverlies op, waardoor hij buiten de top tien in het klassement viel.

De renner van Giant-Alpecin kampt met een zitvlakblessure en twijfelt of hij woensdag nog van start gaat voor de elfde etappe.

"Zo ga ik niet nog een week kunnen fietsen", zei hij tegen De Telegraaf. "Na zo’n etappe kan ik er beter niks over zeggen. Nu voel ik me helemaal niet prettig. Ik ga nog geen conclusies trekken. Eerst even douchen en tot rust komen. Dan gaan we het er intern over hebben. De beslissing om verder te gaan nemen we vanavond of morgenochtend."

Eerder won Dumoulin tijdens de Giro nog de openingstijdrit in Apeldoorn en droeg hij zes dagen de roze leiderstrui.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Arjen Robben maakt een van de vijftien goals in de eerste vier achtste finalewedstrijden.
Tip de redactie