Wielrennen

Tour de France-directeur wil intensievere controles op motortjes

Tour de France-directeur Christian Prudhomme noemt het bestrijden van mechanische doping een van de grootste uitdagingen voor de autoriteiten in het wielrennen. Hij pleit voor intensievere controles.

"We moeten de overgrote meerderheid van de renners beschermen en de zwaarst denkbare maatregelen nemen", zegt de bestuurder in de krant La Dernière Heure.

De Belgische veldrijder Femke Van den Driessche had eind januari de dubieuze eer om als eerste te worden betrapt met een motortje in de fiets.

"De tijd van geruchten is nu wel voorbij, de motortjes bestaan", aldus Prudhomme. "We moeten er samen tegen strijden, het is niet anders. Na zoveel jaren vechten tegen doping is er nu een nieuw probleem."

Video: Hoe werkt mechanische doping?

Afgelopen week claimde het Franse televisieprogramma Stade 2 dat in zeven fietsen die zijn gebruikt in de Italiaanse koersen Strade Bianche en de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali motortjes waren verstopt.

Naar aanleiding van die uitzending meldde de UCI het volste vertrouwen te hebben in de controlemethodes.

Prudhomme kondigt echter aan dat het aantal tests moet worden geïntensiveerd. "Ik heb dat de overkoepelende organisatie van koersdirecteuren al laten weten."

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie