Uitstoot CO2 moet lager in Nederland

AMSTERDAM - De Europese Commissie heeft Nederland op de vingers getikt over de normen voor de uitstoot van CO2. De uitstoot mag van 2008 tot 2012 vijf procent minder zijn dan Nederland had voorgesteld.

Ook België kreeg van de Commissie te horen dat het scherpere doelen moet stellen. Brussel mag zeven procent minder uitstoot van broeikasgassen hebben dan de Belgische overheid had voorgesteld.

De Europese Unie wil in 2012 acht procent minder uitstoot hebben dan in 1990. Deze doelstelling is vastgelegd in het Kyoto Protocol van 1997.

Opwarming

Vorig jaar november werden onder meer Duitsland, Griekenland, Ierland, Zweden, Litouwen en Slowakije ook al op de vingers getikt om de uitstoot van broeikasgassen. De vermindering van de uitstoot moet de opwarming van de aarde tegengaan.

De Stichting Natuur en Milieu is blij met de correctie van de Europese Commissie. "Het is schandelijk dat in een rijk land als Nederland de binnenlandse CO2-uitstoot is toegenomen sinds 1990, het basisjaar van het Kyoto Protocol."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie